Alumn

Givande träffar i Shanghai och Beijing

2014-11-04

60 uppsalaalumner träffades vid middagen i Shanghai i slutet av oktober.

Under den sista veckan i oktober arrangerade Uppsala universitet träffar för uppsalaalumner i Kina. Först en alumnmiddag i Shanghai med anledning av årsmötet för Nordic Centre vid Fudan University och veckan därpå ett ytterligare event i Beijing.

I Shanghai hade mer än 60 personer anmält sig till middagen den 26 oktober, där professor Leif Kirsebom, rektorsråd för internationalisering, var värd.

I Beijing deltog mer än 20 personer i alumnlunchen som hölls på restaurang Dali Courtyard den 1 november.

- Dessa evenemang är naturliga träffpunkter för uppsalaalumnerna och många uttryckte också att de är väldigt givande eftersom det ofta ger möjligheter att lära känna nya uppsalaalumner, berättar Thomas Fredengren, enhetschef för för alumnkontakter, donatorsrelationer och akademiintendentur.

- Och vi är verkligen tacksamma för det stöd vi får från våra internationella alumner. De är våra bästa ambassadörer utomlands!

- Nu hoppas jag bara att fler går in och uppdaterar sina profil- och kontaktuppgifter i alumnnätverket på www.uu.se/alumn så att vi kan bjuda in alla alumner som är på plats när vi ordnar olika evenemang ute i världen, vädjar Thomas Fredengren. Många har kvar sina uppgifter från tidigare och då är det svårare för oss att få kontakt.