Alumn

Blommande advent i Botaniska trädgården

2014-11-27

Sagolandskap, mossiga dekorationer, gröna kjolar och tropiska fyrverkerier - Välkommen att fira advent i Botaniska trädgården!

Nu rustar Botaniska trädgården för advent och bjuder in ljustörstande uppsalabor på ett alternativt adventsfirande med blommor, grönskande julkalender och adventsfika i regnskogen.

Den 30:e november kl 12 öppnas portarna till årets sista blomsteröverraskning – Blommande advent. Just nu pågår en febril aktivitet i Tropiska växthuset. Trädgårdsmästarna är i full gång med att skapa sagolandskap, mossiga dekorationer, gröna kjolar och tropiska fyrverkerier.

Inspirationen till arrangemangen kommer bland annat från skogen och böckernas värld. Bland växterna i arrangemangen hittar man traditionella växter som hör julgrupper till, som hyacint, amaryllis, julros och cyklamen. Men där finns också mer udda inslag som orkidéer och kallor.

Utställningen pågår från första till andra advent. Under första advent dukar man även upp till adventsfika i regnskogen. Dessutom är det premiär för växthusets egen grönskande julkalender.

Växthuset är extra öppet fram till klockan 16, så att hugade fyrverkeriskådare ska kunna gå direkt till UNTs adventsfyrverkeri över barockträdgården.

Utanför växthuset står Uppsalas förskolebarn för utsmyckningen. De kommer under fredagen att ta hand om ett antal träd under devisen "Värm ett träd i advent". Under hösten har barnen arbetat med temat fred på förskolorna och då speciellt med Fredsårets tema för december - förståelse. Vi ser med spänning fram emot hur de kommer att förbereda våra träd och dess invånare för vintern!

Välkomna till en händelserik 1:a advent i Botaniska trädgården!

Öppettider - Blommande advent:
30 nov kl. 12-16; 2-7 dec, ti-fr kl. 9-15, lö-sö kl. 12-15

Fler evenemang i Botaniska trädgården