Alumn

Eva Åkesson blir inspektor för Europaskolan

2014-12-19

Vid en stämningsfull julavslutning i Strängnäs domkyrka under fredagsförmiddagen installerades Uppsala universitets rektor Eva Åkesson som inspektor för Europaskolan. Hon efterträder förutvarande rektor för Uppsala universitet professor Stig Strömholm på posten.

Europaskolan är en grund- och gymnasieskola som tar emot elever från hela Sverige. Det är en friskola med tydlig profil mot aktiv europaorientering, omvärldsorientering, digital miljö och klassisk campusmiljö. Grundare och ägare är Stiftelsen Europaskolan, som är helt ideell och icke vinstdrivande.

- Att vara inspektor för Europaskolan är ett hedrande uppdrag som jag är mycket glad för, säger Eva Åkesson. Det ger oss möjlighet att ytterligare stärka och fördjupa kontakterna med grund- och gymnasieskolan.