Alumn

Lyckad alumnmottagning i Bryssel

2015-03-19

Rektor Eva Åkesson och Anna Maria Corazza Bildt på alumnmottagningen i Bryssel.

På måndagskvällen den 16 mars bjöd Uppsala universitet in till alumnmottagning på Hotel Leopold i Bryssel. Ett 50-tal personer – tidigare studenter, hedersdoktorer och andra vänner till universitet – mötte upp till en stunds gemytlig och uppsluppen samvaro.

Mottagningen var en del av ledningsrådets besök i Bryssel där de bland annat träffade representanter vid en rad EU-organisationer.

Kvällen inleddes med ett välkomsttal av rektor samt presentationer av universitetets vicerektorer med nyheter om forskning och utbildning.

Förutom en härlig buffé bjöd mottagningen även på många spännande möten och glada återföreningar.

Intresset för Uppsala universitets alumnnätverk var stort, många av gästerna valde att redan på plats bli medlemmar i nätverket.

Uppsala universitet har som mål att på sikt starta alumnverksamhet i Bryssel. Sedan tidigare finns etablerade Alumni Chapters i USA, Kina, Vietnam, Hong Kong och i Storbritannien.