Den goda staden

Den goda staden

Ett kultursamverkansprojekt i Uppsala med fokus på frågor om utanförskap och gemenskap.

#dengodastaden

Tack!

Projektet Den goda staden är nu avslutat, ett projekt med en mångfald av aktiviteter! Musikalen West Side Story var den enskilt största aktiviteten med 4 500 besökare vid 10 föreställningar. Därutöver hölls 17 programaktiviteter över hela staden; på campus, i skolan, i biblioteket, i city, i Sävja, i Valsätra och i Gottsunda.

Tillsammans har vi som deltagit i projektet gjort Uppsala starkare. Nu är möjligheterna för att samverka kring viktiga frågor inom vårt liv i staden bättre än någonsin.

Ett stort tack till alla inblandade – besökare, arrangörer, partners – för fina insatser och gott samarbete. Vi ser fram emot framtida möjligheter!

Den goda staden - ett samverkansprojekt

Uppsala universitets "Den goda staden" är ett samverkansprojekt där kultur och vetenskap kopplas samman. Här sätter vi fokus på frågor om utanförskap och gemenskap. Det är angeläget när yttrandefrihet och demokrati, mångfald och lika villkor – självklara värden för ett universitet – på olika sätt hotas i vår omvärld. Utmaningarna är många när vår urbana livsmiljö står i fokus – utanförskap, att finna sig själv, hållbart stadsliv, integration och miljöer som främjar välbefinnande och tillhörighet. Läs mer om Den goda staden

Huvudpartners

Partners

Sponsorer

Med stöd från