Den goda staden

Den goda staden – ett kultursamverkansprojekt

Uppsala universitets ”Den goda staden” är ett samverkansprojekt där kultur och vetenskap kopplas samman. Här sätter vi fokus på frågor om utanförskap och gemenskap. Det är angeläget när yttrandefrihet och demokrati, mångfald och lika villkor – självklara värden för ett universitet – på olika sätt hotas i vår omvärld. Utmaningarna är många när vår urbana livsmiljö står i fokus – utanförskap, att finna sig själv, hållbart stadsliv, integration och miljöer som främjar välbefinnande och tillhörighet.

Under hösten 2015 öppnar universitetet dörrarna för allmänhet, företag och skola och bjuder in till en serie musikalföreställningar, seminarier, debatter och föreläsningar om olika teman kring framtidsfrågor som berör ett gott liv i staden.

En viktig del av ”Den goda staden” är musikalen West Side Story. West Side Story är en av 1900-talets populäraste musikaler och en modernare version av Shakespeares Romeo och Julia. Handlingen kretsar kring främlingsfientlighet, utanförskap och gängmentalitet i stadsmiljö, men också kring drömmar och längtan efter ett annat liv. Föreställningen sätts upp av Uppsala universitet och spelas i Svandamshallarna i Uppsala vid tio tillfällen i november 2015.

"Den goda staden" genomförs av Uppsala universitet tillsammans med ett flertal samarbetspartners

Huvudpartners

Partners

Sponsorer

Med stöd från