EIT Health at Almedalen 2015

2015-05-29

Wednesday July 1st EIT Health will give the seminar: EIT Health – motorväg eller slingrig landsväg för innovation, kunskap och tillväxt? at Almedalsveckan, Visby (seminar and update in Swedish).

Tid: Onsdag 1 juli, kl. 07.00–08.30
Plats: Campus Gotland, Cramérgatan 3 (karta)
Övrigt: Fri entré, ingen föranmälan

Läs mer på Almedalen.info


EIT Health – motorväg eller slingrig landsväg

Hösten 2016 ska regeringen presentera sin forskningsproposition. Men i detta nu formerar sig några av Nordens främsta lärosäten tillsammans med näringsliv och offentliga organisationer för att skapa innovationer, tillväxt och förbättra utbildningen. Tillsammans utgör de en del av det sameuropeiska samarbetet EIT Health. Syftet är genom ny teknik och nya metoder aktivt möta Europas utmaning med en ökad andel äldre i befolkningen och finna bot eller lindring på de stora folksjukdomarna.

Engagemanget går inte att ta miste på men hänger lagstiftarna med? Finns de rätta förutsättningarna för kunskapsutbyte mellan näringsliv och offentliga organisationer? Kan politiker bestämma vilka innovationer som är de rätta för att skapa tillväxt?

Välkomna till ett samtal som inte så mycket kommer att handla om pengar som hur vi hittar tillbaka till den entreprenörsdrivna, nyfikna och orädda anda som byggde upp de nordiska ländernas ekonomi och välstånd.

Latest updates