Beatleskonsert i Universitetsaulan

7 september 2018

I samband med universitetets födelsedagsfirande 6-7 oktober kommer Kungliga Akademiska Kapellet att ge två Beatleskonserter i universitetsaulan. Konserternas fyra sångare valdes ut genom en audition dit alla studenter och anställda var välkomna att söka. Biljetterna släpps på Uppsalas Kulturnatt den 8 september.

Tillsammans med Kungliga Akademiska Kapellet, universitetets egen symfoniorkester, och med ett särskilt sammansatt popband kommer fyra studenter framföra klassiker som Penny Lane, Hey Jude, Help och Let it Be.

– Men vi vill inte försöka göra dem till Beatles look-alikes och vill inte heller försöka återskapa Beatles speciella sound. Vad vi vill göra är vår egen Uppsalaversion av deras musik, förklarar dirigenten och konstnärlige ledaren Stefan Karpe, director musices vid Uppsala universitet.

Idén om en Beatleskonsert fick han från en kollega vid University College Dublin som för några år sedan initierade ett projekt med konserter där man framförde Beatlesmusik med professionella sångare och popband tillsammans deras universitets symfoniorkester.

– Vi tar nu idén till Uppsala men med skillnaden att vi har valt att finna sångarna och popbandet bland anställda och studenter vid vårt eget universitet, säger Stefan Karpe.

Konserterna ges den 6 och 7 oktober i universitetshusets aula. Det är fri entré men alla som vill lyssna behöver biljett. Biljetterna släpps på Kulturnatten och kan hämtas i Segerstedtshusets reception. Där kommer det också att bjudas på pianomusik med Beatlesanknytning.

---

Fakta

Så länge det finns biljetter kvar kan dessa hämtas i universitetshusets servicecenter (8 september - 6 oktober) samt på Studentkåren (10 september - 5 oktober).

Uppsala universitet bjuder på mer än biljettsläpp under Kulturnatten. Läs mer om övriga arrangemang: 49 anledningar att besöka Kulturnatten