Välkommen till föreläsning med Årets alumn Sofia Wadensjö Karén

12 mars 2019

Hur mår egentligen journalistiken – idag och imorgon? Den 19 mars tar Utbildningsradions vd Sofia Wadensjö Karén emot utmärkelsen Årets alumn 2018. Kom och lyssna på hennes alumnföreläsning om dagens och framtidens utmaningar inom journalistiken.

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en tidigare student som gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma. Den 19 mars bjuder Uppsala universitet in till prisceremoni och alumnföreläsning i Humanistiska teatern i Uppsala med Sofia Wadensjö Karén – Årets alumn 2018.

I sin föreläsning med titeln ”Hur mår egentligen journalistiken – idag och imorgon?” talar Sofia Wadensjö Karén om den stora strukturomvandling som media har genomgått de senaste decennierna. Vilka är journalistikens största utmaningar idag? Hur ser medias roll ut i vårt alltmer polariserade samhälle? Och hur påverkas vår demokrati?

Sofia Wadensjö Karén är vd för Utbildningsradion och brinner för uppdraget att sprida kunskap genom god journalistik – en resa som började med humanistiska studier och nationsliv i Uppsala.

– Tiden vid Uppsala universitet har präglat mig på många plan. Den unika kombinationen av kunskapstörstande, intellektuell höjd och intensiv social samvaro som Uppsala bjuder på ger verkligen de allra bästa förutsättningar för livslånga och djupa vänskapsrelationer, menar Sofia Wadensjö Karén.

Ur prismotiveringen:
”Sofia Wadensjö Karén engagerar sig för journalistiska principer och i mediabranschens förändring, men också för kultur och bildning. Hon är både en klok röst i offentligheten och en stark förändringsledare. Som person och i sin yrkesverksamhet kännetecknas Sofia Wadensjö Karén av stark integritet. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”

Prisceremoni och föreläsning:
Tid: 19 mars, kl. 18:30
Plats: Humanistiska Teatern, Campus Engelska Parken, Thunbergsvägen 3, Uppsala (ingången till teatern vetter mot Engelska Parken)

Alla är varmt välkomna!

Läs mer om Sofia Wadensjö Karén

Läs en intervju med Sofia Wadensjö Karén

Mer om utmärkelsen Årets alumn och tidigare pristagare