Vårdyrken lockar många sökande

2008-01-14

Antalet sökande till Uppsala universitets kurser och program ligger på ungefär samma nivå som förra året, även om antalet sökande till olika program ökat något - från 9 259 förra våren till 9 540 i år. Mest populära är programmen till läkare, sjuksköterska, psykolog och sjukgymnast.

Antalet sökande till Uppsala universitet är ungefär som tidigare. I det första urvalet är antalet 25 226, jämfört med 25 347 förra våren. En andra antagningsomgång är ännu inte färdig. För de internationella masterutbildningarna är sista ansökningstid den 1 februari – och sedan har man fram till 15 februari på sig att komplettera.

De mest sökta programmen vid universitetet är som tidigare programmen till läkare, sjuksköterska, psykolog och sjukgymnast, men också i nämnd ordning, programmen till dietist, ekonom, PA-frågor, logoped, apotekare samt programmet för samhällsvetare.

Bland de mest sökta fristående kurserna finns ekonomi och psykologi, men också freds- och konfliktkunskap, juridik och en kurs i företag och företagande, samt en kurs om hjärna och beteende. A-kursen i psykologi hör till de kurser som är svårast att komma in på.