Biokemin i fokus när Tiselius firas

4 september 2009

Biokemins viktiga framsteg står i fokus när Arne Tiselius minne och forskargärning firas vid Uppsala universitet den 4-6 september.

Internationellt framstående forskare föreläser om ämnen med tillämpningar som spänner från proteomik och syntetisk biologi till skydd mot åldrande och degenerativa sjukdomar. Föreläser gör bland andra nobelpristagaren Sir John E. Walker, Cambridge, UK, som berättar om molekylära maskiner i cellens energiförsörjning; Bruce N. Ames, Berkeley, CA, USA, som utvecklat Salmonella-testet för mutationsframkallande ämnen och Paul Talalay, Baltimore, MD, USA, som upptäckt en substans i broccoli som skyddar mot cancer.

Plats: The Svedbergsalen BMC, Husargatan 3, Uppsala Universitet
Läs mer om evenemanget och läs hela programmet.

I öppningssessionen kl. 10-12, kommer två av Tiselius medarbetare, Jerker Porath och Stellan Hjertén, att få ett nyinstiftat pris, Tiselius Award. De metoder som Porath och Hjertén utvecklat används i laboratorier i hela världen.