Nyheter och press

Välkommen till en dag i psykiatrins tecken

2017-03-28

Lördagen den 1 april blir det öppet hus, föreläsningar och seminarier med fokus på psykiatrisk sjukdom på Psykiatrins hus i Uppsala. Alla är välkomna till Märta Nasvelldagen: Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom.

– Psykisk sjukdom angår oss alla, som drabbad, närstående eller medmänniska. Därför är Märta Nasvelldagen öppen för alla som vill veta mer om kunskapsläget kring psykisk sjukdom och hur vi kan bidra till en bättre tillvaro för dem som drabbas. säger Lisa Ekselius, överläkare och professor i psykiatri.

Märta Nasvelldagen på Psykiatrins Hus bjuder  bland annat på intressanta föreläsningar med forskare och läkare vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, musik i ljusgården, möjlighet att ta del av Psykiatrins Hus och att möta och samtala med andra som har kunskap, intresse eller erfarenhet av psykisk sjukdom.

Läs mer om programmet i kalendariet

Fakta om Märta Nasvell
Märta Nasvell var en sjuksköterska och donator som kämpade hela sitt liv för att människor med psykisk sjukdom ska mötas av samma respekt som dem som drabbas av kroppslig sjukdom. Hon tog examen vid Kungliga Akademiska sjukhusets sjuksköterskeskola 1933 och arbetade ända upp i åttioårsåldern som sjuksköterska vid Psykiatriska kliniken vid Akademiska sjukhuset.