Nyheter och press

Global Swede-utmärkelse till Uppsalastudent

2017-05-11

Masterstudenten Gbemisola Allwell-Brown tar emot priset av EU- och handelsminister Ann Linde.

Masterstudenten Gbemisola Allwell-Brown, vid institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet, har fått utmärkelsen Global Swede 2017. Utmärkelsen delas ut av Närings- och Utrikesdepartementen i samarbete med Svenska institutet och går till internationella studenter i Sverige, som utmärkt sig inom innovation och entreprenörskap.

Utmärkelsen Global Swede Award är ett sätt att på lång sikt bygga relationer mellan Sverige och de internationella studenter som väljer att studera här. För sjunde året delas priset ut av Näringsdepartementet i samarbete med Utrikesdepartementet och Svenska institutet.

Ett syfte med utmärkelsen är att arbeta fram ett nätverk som kan hjälpa till att underlätta för svensk internationell handel och gynna internationella och multikulturella samarbeten.

Uppsala universitets pristagare, Gbemisola Allwell-Brown, kommer från Nigeria och är masterstudent på programmet för internationell hälsa vid Uppsala universitet. Hon var en av dem som fick ta emot diplom vid ceremonin den 10 maj 2017 vid en ceremoni på Utrikesdepartementet.
Motiveringen lyder:

”Gbemisola Allwell-Brown is a pillar in her peer learning group, as she acts as one of the best critical readers, giving excellent advice to her peers. She is innovative and problem-solving, and many students turn to her for advice, which she handles with a great charm and good mood. Bemi has shown great motivation and curiosity for the subject but also good capacity for individual thinking and analysis. Gbemisola Allwell-Brown received top grades on most of her courses and is considered one of the best programme students since 2007.”

Global Swede-alumnerna ingår i ett brett nätverk som idag omfattar omkring 13 000 personer från 140 länder.