Nyheter och press

4 frågor… Varför startar Studentradion alumnförening?

2013-05-03

Intresset för radio är gemensam nämnare för medlemmarna i nystartade Uppsala studentradios alumnförening. Journaliststudenten Niklas Norén är en av initiativtagarna.

Varför bildar ni en alumnförening?

– Studentradion 98,9 är en förening som verkligen engagerar sina medlemmar. Det finns så mycket känslor och kärlek kring Studentradion, för många är det där du har dina vänner och bekanta under studietiden. Vi vill skapa tillfällen att ses och ha roligt tillsammans och bygga nätverk.

– Vi har många väldigt kompetenta människor i nätverket, som kan komma och föreläsa. Då får studenter som nu är aktiva i studentradion exempel på vad engagemanget kan leda till längre fram.

Vad gör era alumner nuförtiden?

– Det är väldigt olika. Många arbetar inom media och journalistik, andra har gått vidare och blivit projektledare eller informatörer. Den gemensamma nämnaren är att det är ambitiösa personer, så många av dem har hamnat på spännande poster.

– På Studentradion lär man sig inte bara att sända radio utan också styrelsearbete, att jobba i team och ledarskap. Det har du nytta av oavsett vad du gör senare i livet.

Vad har studentradion betytt för dig?

– Det betydde otroligt mycket under studietiden. Det var där jag hade mina vänner och där jag insåg att jag ville jobba med radio. Nu utbildar jag mig till journalist och praktiserar på P4 Uppland.

– Jag var stationschef i ett år och det var meriterande när jag blev generalsekreterare för Ung Media. Som journaliststudent har jag haft stor nytta av erfarenheterna från Studentradion.

Vad händer framöver?

– I första skedet ska vi göra det möjligt att bli medlem och sammanställa en lista över alla alumner från 1984 och framåt. Vi jobbar också på en bok om Studentradions historia som ska bli klar lagom till 30 årsjubileet i april 2014.

– Till jubileumsfesten ska bjuda in alla gamla medlemmar, så att de får vara med och fira. De senaste sex-sju åren har föreningen vuxit och utvecklats mycket. Vi har idag 160 aktiva medlemmar som är med och jobbar.

---

FAKTA/Bli medlem!

Studentradion 98, 9 kan du läsa mer om hur du blir medlem.