Nyheter och press

Kungliga Akademiska kapellet gästas av världskända operasångare

Pressmeddelande
2012-09-07

Den 13 september ger Kungliga Akademiska kapellet, under ledning av Stefan Karpe, en operakonsert tillsammans med solisterna Alexandra Büchel, Emma Vetter, Mats Carlsson, Michael Weinius och Fredrik Zetterström i universitetets aula i Uppsala.

Uppsala universitets egna symfoniorkester, det Kungliga Akademiska kapellet, har de senaste åren bjudit på flera stora operaföreställningar. Årets operakonsert bjuder på fem framstående svenska solister som kommer framföra operapärlor, både från kända operor men också från några mer okända.

– Vi har sångare av världsklass och förväntningarna är enorma. Konserten kommer säkerligen att överträffa förra årets braksuccé och jag är övertygad om att både operaälskaren och nytillkomna lyssnare kommer bli nöjda, säger Ulf Pettersson, professor och ordförande i styrgruppen för Akademiska kapellets operaproduktioner.
 
Tidigare års operakonserter har varit populära och biljetterna till dem har gått åt rekordsnabbt. Stefan Karpe, director musices vid Uppsala universitet och dirigent för Kungliga Akademiska kapellet ser fram emot konserten.

- Kapellet är glada att kunna ge ännu en konsert med så framstående solister, det är otroligt kul att se att intresset är så stort för våra operakonserter och jag är övertygad om att även årets konsert kommer vara välbesökt och uppskattad av både sångare och publik.

Tid: 13 september 2012, kl. 20.00
Plats Universitetsaulan, Biskopsgatan 3, Uppsala

För mer information:
Magnus Wikmark, projektledare, tel: 018-471 13 07, 070-167 92 10, eller magnus.wikmark@musik.uu.se
Stefan Karpe, dirigent och Director musices, tel: 018-471 15 97, stefan.karpe@musik.uu.se