Universitetsdagar välkomnar gymnasieelever

Pressmeddelande
2013-03-11

Den 12-13 mars är det dags för årets Universitetsdagar i Uppsala då ett par tusen svenska gymnasieelever kommer för att ta reda på om Uppsala universitet är det lärosäte de vill söka sig till efter examen.

Under två dagar i mars kommer cirka 2 000 gymnasieelever att samlas på fyra olika campusområden vid Uppsala universitet. Korta föreläsningar om olika utbildningar och mötet med universitetsstudenter ska göra eleverna sugna på att studera i Uppsala.

Elever från gymnasieskolans årskurs tre i Uppsala och dess närområden har bjudits in till årets Universitetsdagar som går av stapeln denna vecka på Uppsala universitet och SLU. På Uppsala universitet koncentreras aktiviteterna till fyra olika campusområden; Ångström, BMC, Blåsenhus och Ekonomikum. Varje campusområde har fokus på ett visst utbildningsområde.

- Det är meningen att eleverna ska få uppleva miljön på Uppsala universitet och träffa Uppsalastudenter, lärare och personal som kan berätta om hur det är att studera här och inte bara få information via studievägledare på sina skolor, berättar Eva Söderman, chef vid enheten för studie- och karriärvägledning vid Uppsala universitet.

Vid alla campusområdena ges allmän information om att studera i Uppsala. Via föreläsningar och minimässor får eleverna specifik information om olika utbildningar.

Läs mer om Universitetsdagarna och se campusområdenas olika program på universitetets hemsida: www.uu.se/universitetsdagarna

För ytterligare information, kontakta: Eva Söderman, tel: 018-471 18 80, 070-425 07 93 eller Mia Wahlström, studieinformatör vid Studentavdelningen, tel: 018-471 75 65, mobil: 070-425 01 76