Nyheter och press

Mitsubishi donerar medel för studentutbyte med Japan

Pressmeddelande
2014-10-20

Det japanska företaget Mitsubishi AB har donerat 357 000 kronor till Uppsala universitets program för studentutbyte med Japan.

Uppsala universitet har haft studentutbyte med Japan sedan 1980-talet. Idag erbjuds studenter vid Uppsala universitet möjlighet att studera en eller två terminer vid åtta japanska universitet, samtidigt som japanska studenter kommer till Uppsala:

Keio University           Sophia University
Kyoto University         Tohoku University
Kyushu University         Tokyo University
Nagoya University         Waseda University

-   Intresset för studier i Japan är stort från våra studenter så det är mycket glädjande att kunna erbjuda detta till våra utbytesstudenter, säger Eva Åkesson, rektor vid Uppsala universitet.

-   Det gläder oss att kunna bidra till utbytesprogram mellan ledande universitet i Sverige och Japan. Vi hoppas att donationen ska bidra till att ytterligare stärka de akademiska och kulturella banden mellan länderna och att studenterna både har kul och lär sig något viktig för framtiden, säger Kenichi Oteki, General Manager på Mitsubishi Corporation, Stockholm.

Nyheten presenteras idag i Japan, vid ett alumnevenemang som arrangeras av Uppsala universitet.

För mer information om studentutbytesprogram med Japan, kontakta Linn Gabrielsson, tel: 018-471 36 84, linn.gabrielsson@uadm.uu.se

För mer information om alumnevenemanget och donationer, kontakta Thomas Fredengren, enhetschef vid enheten för alumn, donatorsrelationer och akademiintendentur, tel: 070-425 01 46, thomas.fredengren@uadm.uu.se