Nyheter och press

Uppsala University Jazz Orchestra firar 10-årsjubileum

Pressmeddelande
2014-10-22

Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO) har 10-årsjubileum i år och det firas med en jubileumsbankett- och konsert på Uppsala slott den 1 november.

Våren 2004 fick musikern och orkesterledaren Ulf Johansson Werre en förfrågan från dåvarande rektor Bo Sundqvist att starta en storbandsverksamhet vid Uppsala universitet. Hösten 2004 inleddes såväl kursen vid musikvetenskapen samt ett permanent konsertstorband dit studenter och personal vid universitetet kunde söka medlemskap.

10-årsjubileet firas nu med en bankett och konsert i Rikssalen på Uppsala slott lördag den första november. Mingel, stor buffé, konsert, muntrationer och dans till orkestern Claes Brodda Jubilee Orchestra står på programmet. Förutom UUJO, som består av drygt 20 musiker och vokalister, bjuds gästerna på medverkan av tre av Ulf Johansson Werres mångåriga samarbetspartners Hacke Björksten, Karl Olandersson och John Högman.

Dessutom kommer en stråkensemble från Kungliga Akademiska kapellet att medverka på konserten med av Ulf Johansson Werre nyskrivna stråkstämmor.

UUJO har just spelat in en jubileumsskiva, ”Bongo Universe”, och bankettkonserten på slottet kommer att huvudsakligen presentera musik från skivan.


Jubileumsbankett- och konsert Uppsala University Jazz Orchestra
Gäster: Hacke Björksten, Karl Olandersson och John Högman.
Konstnärlig ledare: Ulf Johansson Werre
Dansorkester: Claes Brodda Jubilee Orchestra
Tid: Lördag 1 november 2014, kl. 18.30
Plats: Rikssalen, Uppsala slott

För mer information:
Rebecca Måwe, projektadministratör Musicum, rebecca.mawe@musik.uu.se
tel. 018-4711307

Ulf Johansson Werre, konstnärlig ledare för UUJO, ulf.johansson.werre@musik.uu.se
tel. 073-508 68 83

www.uujo.uu.se