Nyheter och press

Pressinbjudan: Uppsala universitet tecknar samarbetsavtal med ABB

Pressmeddelande
2015-01-29

Ett utökat och mer koordinerat samarbete inom utbildning, forskning och innovation för båda parters bästa. Det är syftet med ett avtal som kommer att undertecknas av Uppsala universitet och ABB vid en sammankomst på Ångströmlaboratoriet den 2 februari.

Medier hälsas välkomna att från kl. 12.00 lyssna till en kort inspirationsföreläsning med ABBs vd Johan Söderström, och tala med honom, rektor Eva Åkesson, studenter och forskare inför undertecknandet. Vad betyder avtalet för parterna? För studenterna? För forskarna?

Tid och plats: 2 februari, kl. 12.00, Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 2, Lokal: Siegbahnsalen.

För frågor vänligen kontakta Anneli Waara, presschef Uppsala universitet, 070-425 07 18, anneli.waara@uadm.uu.se, eller Christine Gunnarsson, presschef ABB Sverige, tel: 021-32 32 32, press@se.abb.com