Musikhjälpen riggar för fullt i Uppsala

9 december 2014

Musikhjälpen 2014. Årets programledare Petter, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

Uppsalaalumnen Petter är programledare i glasburen på Stora torget och artisterna Movits, Ansiktet, Maskinen och Joy får upp stämningen i glasentrén vid Engelska parken. Nu tar Musikhjälpen för första gången plats i Uppsala, för att samla in pengar för att bidra till att stoppa spridningen av hiv.

En vecka om året sänder Musikhjälpen, dygnet runt, för att lyfta fram en undangömd humanitär katastrof. Detta insamlingsevent har funnits sedan 2008 och tar i år plats i Uppsala. Och här riggas det för fullt.  Det hela pågår mellan 8 till 14 december.

I en glasbur på Stora torget låser man in artisten ”Petter” Alexis Askergren – alumn vid Uppsala universitet – tillsammans med artisten Linnea Henriksson och Musikhjälpen-veteranen Kodjo Akolor. Deras uppgift är att ta emot gäster i buren, där musik och prat oavbrutet sänds i radio och tv, dygnet runt i 144 timmar. 

Se alla programpunkter.

Årets tema är att stoppa spridningen av hiv. Var 15:e sekund smittas någon med hiv världen över och de flesta är barn och tonåringar.

Mer om årets tema.

Ett universitet kan inte delta i en insamling – men däremot uppmuntra enskilda medarbetares initiativ och engagemang. Aktiviteter och insamlingar sker därför lokalt på flera ställen inom universitetet .

Ett initiativ kommer från är Agneta Munkhammar Eidevall, bibliotekarie vid Karin Boyebiblioteket i Engelska parken. Hon har en känd musiker i familjen: sonen är en  av medlemmarna i hiphopgrupperna Afasi & Filthy och Maskinen samt R´n B-gruppen Ansiktet.

- Har man möjlighet att dra in en massa pengar till ett så viktigt ändamål, så ska man göra det. De här artisterna kommer att agera DJ och spela skivor i glasentrén här vid Engelska parken och jag hoppas att det kommer massor med folk som vill skänka pengar och hänga med dem, säger hon engagerat och är väldigt glad över den respons som hon fått bland annat från överbibliotekarie Lars Burman.

- Jag gillar att dra igång saker och ting - här ska bli världens drag!

Tid: torsdag 11 december kl 12-15.
Plats: Engelska parken - Humanistiskt centrum, glasentrén (3H).