Uppsala universitets alumner i världen firar tillsammans

Pressmeddelande
1 november 2017

Den 7 november är det premiär för Uppsala universitets Global Alumni Day – en dag då Uppsala universitets alumner över hela världen samtidigt arrangerar alumnträffar och delar med sig till varandra via sociala medier. Uppslutningen är stor: Det kommer att firas i 62 städer i 45 länder!

Studenter, doktorander och forskare som genom åren utbildats och verkat vid Uppsala universitet finns över hela världen. De delar erfarenheten av att ha spenderat en kortare eller längre tid i Uppsala och utgör ett viktigt internationellt nätverk för universitetet.

I flera länder finns det idag lokala alumnföreningar, som ibland träffas och utbyter erfarenheter. Uppsala universitet arrangerar också träffar för alumner i samband med resor med annat syfte, t ex när universitetet träffar andra lärosäten och samarbetspartners i olika länder.

Initiativet till Global Alumni Day kommer från universitetets alumnkontor. Träffarna arrangeras lokalt i alumnernas egna hemstäder, evenemanget hålls samman från Uppsala.

- Vi har fått ett fantastiskt gensvar från våra alumner runt om i världen. De är våra vänner ute i världen och det är verkligen roligt att de, precis som vi, vill hålla kontakten, säger Noelia Ollvid, internationell alumnkoordinator.

Global Alumni Day startar med frukost i Dunedin, Nya Zealand, fortsätter runt jorden och avslutas med mingel i San Fransisco, Los Angeles och Seattle i USA.

Under dagen kommer man kunna följa evenemangen genom ett fotoalbum på Facebookkontot för Uppsala University samt Instagramkontot för @UppsalaUniversity och där även hashtagarna #UUGlobalAlumniDay och #UppsalaUniversity.

Se vilka städer som deltar i Global Alumni Day i bifogad karta och på webben.

Samma dag, den 7 november arrangeras i Uppsala Global Super Tuesday, ett evenemang om internationalisering av högre utbildning, som vänder sig till studenter och anställda. Läs mer om programmet på Blåsenhus på webben.

Kontaktpersoner:

Om Global Alumni Day: Noelia Ollvid, internationell alumnkoordinator, tel: 070-425 09 51, noelia.ollvid@uadm.uu.se

(Om programmet i Uppsala: Sarah H. Schütz, alumnkoordinator, tel: 070-167 94 89, sarah.schutz@uadm.uu.se och Jonathan Schalk, projektledare Internationella kansliet, tel: 072-999 90 12, Jonathan.schalk@uadm.uu.se)