Alumnsalong med gäst avslutar halvdag om internationalisering av högre utbildning

Pressmeddelande
2017-11-01

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet gästar den 7 november Uppsala universitets Alumnsalong på GH nation. Evenemanget avslutar en halvdag på Blåsenhus för studenter och anställda. Ämnet är internationalisering av högre utbildning, ett högaktuellt tema i universitetsvärlden.

Eftermiddagen på Blåsenhus bjuder bland annat på en utbildningsmässa där studenter får träffa internationella studenter som just nu är i Uppsala på utbytesstudier. De kan berätta om sina hemuniversitet och hemländer. Det nya Forum för studier av den högre utbildningens internationalisering invigs av rektor Eva Åkesson och utbytesprogrammet Erasmus 30-årsjubileum uppmärksammas. Internationella kansliet och UU Karriärvägledning håller också ett antal olika presentationer i syfte att inspirera studenter att läsa delar av sin utbildning utomlands.

Alumnsalongen arrangeras av universitetets alumnkontor. Tove Lifvendahl är politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och alumn vid Uppsala universitet, med en kandidatexamen i historia. Hon kommer att berätta om sin väg från köket på GH Nation till centrum av samhällsdebatten i ett samtal om nationell identitet, utveckling och migration. Moderator är Sara Borsiin från studenttidningen Ergo. Evenemanget ges på engelska.

Samma dag, den 7 november arrangerar universitetet också Global Alumni Day i 45 länder i hela världen (se separat pressmeddelande).

Läs mer om programmet på Blåsenhus.

Läs mer om alumnsalongen med Tove Lifvendahl på GH nation.

Läs mer om Global Alumni Day.

Kontaktpersoner:

Om programmet på Blåsenhus: Jonathan Schalk, projektledare Internationella kansliet, tel: 072-999 90 12, Jonathan.schalk@uadm.uu.se

Om Alumnsalongen: Sarah H. Schütz, alumnkoordinator, tel: 070-167 94 89, sarah.schutz@uadm.uu.se

Om Forum för studier av den högre utbildningens internationalisering: Mikael Börjesson, professor i utbildningssociologi, tel: 018-461 471 23 96, mikael.borjesson@edu.uu.se

Om Global Alumni Day: Noelia Ollvid, internationell alumnkoordinator, tel: 070-425 09 51, noelia.ollvid@uadm.uu.se