Alumnföreläsning: Årets alumn föreläser om ett framtida hållbart samhälle

Pressmeddelande
28 februari 2018

Anita Falkenek, vd för Krav och Årets alumn vid Uppsala universitet 2017, håller den 6 mars en öppen föreläsning, ”Utmaningar och möjligheter – för ett hållbart samhälle i framtiden”, i Universitetshuset, sal IX.

e år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn (f d student) som gjort framstående insatser under sin karriär, eller utfört något annat värt att uppmärksamma.

Anita Falkenek är VD för Krav och har länge arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor. Hon har en examen i ekotoxikologi och biologi från Uppsala universitet.

Ur prismotiveringen 2017:
”Anita Falkenek är djupt engagerad och involverad i de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför i dag. Genom sitt enträgna arbete har hon bidragit till att svenska storföretag inser att miljö- och hållbarhet är självklara utvecklingsområden och förutsättningar för en lönsam affärsverksamhet. Genom sitt arbete för miljö- och hållbarhetsfrågor har Anita Falkenek tagit en aktiv roll i samhällets utveckling och bidragit till en bättre värld. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”

Tid och plats:
6 mars 2018, kl 18.30-19.30, i Universitetshuset, sak IX, Biskopsgatan 3, Uppsala

För mer information, kontakta alumnkoordinator Sarah Schütz, mobil: 070-167 94 89, sarah.schutz@uadm.uu.se