Nyheter och press

Svängig julkonsert med Uppsala University Jazz Orchestra

Pressmeddelande
2008-12-17

Torsdagen den 18 december är det dags för Uppsala University Jazz Orchestras julshow Swinging Christmas. Tillsammans med Bengt Feldreich och Uppsalas Lucia Anette Bodén bjuder orkestern på julklassiker i storbandstappning.

Förra årets succé med svängiga och vackra julklassiker presenterade av storband med sångare och solister har skapat efterfrågan och blir tradition redan i år.

-- Det kommer att bli en hel del svängiga låtar och vi har förberett en stor överraskning, berättar Ulf Johansson Werre, konstnärlig ledare för Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO).

På programmet står, förutom amerikanska julklassiker som White Christmas eller Disneys Humming birds, även arrangemang av Ulf Johansson Werre. Publiken kommer att få höra kåserier av Bengt Feldreich och sång av Uppsalas Lucia.

Bengt Feldreich och hans röst har sedan decennier blivit en del av julstämningen genom SVT:s julprogram. Mindre känt är att han har ett förflutet som studentsångare, något han visar prov på under konserten.

Uppsalas Lucia, Anette Bodén studerar multimedia samtidigt som hon arbetar som danslärare. Hon har körvana och älskar jazzsång.

- Här finns en möjlighet att presentera en Lucia på ett ovanligt sätt. Jag har skrivit ett specialarrangemang åt Anette där hon får visa sina talanger, säger Ulf Johansson Werre.

UUJO består av ett sjuttonmanna- och kvinnoband samt sex vokalister. Orkestern är ett resultat av Uppsala universitets unika storbandskurs som leds av Ulf Johansson Werre vid musikvetenskapliga institutionen.

Tid och plats: torsdagen den 18 december klockan 19.30 i Missionskyrkan, Uppsala

Representanter för media är välkomna till konserten.

För mer information, kontakta informatör Azul Tarazona på Musicum, 070-167 92 10, e-post: azul.tarazona@musik.uu.se. Se även www.storband.uu.se