Nyheter och press

Ny kommunikationsdirektör utsedd

2009-01-08

Pernilla Björk

Pernilla Björk heter Uppsala universitets nya kommunikationsdirektör från och med den 1 mars. Hon har bland annat varit informationschef vid utbildningsdepartementet, och nu senast vid SLU i Uppsala

- Det känns jätteroligt! Det är en utmaning  att få jobba på ett stort och spännande universitet  som Uppsala, med alla sina traditioner. Det händer så mycket just nu inom forsknings- och utbildningsområdet, säger hon.

Pernilla Björk bor i Uppsala. Hon studerade etnologi, konsthistoria,  estetik och informationsvetenskap under några år vid Uppsala universitet, och därefter kommunikationsvetenskap vid RMI Berghs i Stockholm.
I slutet av 1980-talet arbetade hon vid Uppsala universitet under några år, bland annat med studentrekrytering på lärarutbildningen – något av ett pilotprojekt för universitetet. Därefter arbetade hon på SLU innan hon rekryterades som informationschef vid utbildningsdepartementet, där hon blev kvar i fem år. De senaste fem åren har Pernilla Björk jobbat på SLU som informationschef, bland annat med universitetets  stora profileringsarbete.

Karin Carlsson, Uppsala universitets nuvarande informationschef, går i pension från och med den 1 februari.