Nyheter och press

2017-04-20

Skissbild Humanistiska teatern. White Arkitekter

Skissbild Humanistiska teatern.

Akademiska Hus och Uppsala universitet bjuder in media till en rundvisning i den nyligen färdigställda Humanistiska teatern, precis intill Engelska parken.

När: Onsdagen den 26 april klockan 10.00.
Var: Thunbergsvägen 3, Uppsala.

I nära samarbete med Uppsala universitet har Akademiska Hus uppfört en ny arena vigd till det humanistiska samtalet, Humanistiska teatern. Utöver teatersalong rymmer fastigheten även kontor, mötes- och undervisningslokaler.

Målsättningen har varit att skapa ett unikt rum för en gränslös dialog där humaniora manifesteras och synliggörs. Här ska människan som tänkande och skapande individ stå i centrum. Den Humanistiska teatern ska bjuda in till dialog inom universitet mellan ämnen och fakulteter, samt mellan universitetet och omgivande samhälle – lokalt, nationellt och internationellt.

Huset kommer även att fungera som kommunikationsstråk för passage till och från befintliga byggnader inom campusområdet Engelska parken. Med teatersalong, kontor, mötes- och undervisningslokaler blir det ett tillskott till flera institutioner. Humanistiska teatern kommer även att vara tillgänglig för fristående verksamheter och kunna nyttjas kvällstid för olika evenemang, föreläsningar och möten.

Vid pressträffen deltar Anders Pohl, projektledare Akademiska Hus, Margaretha Fahlgren, Professor, Margareta Öberg, Projektledare Uppsala Universitet och Johan Wiberg, Entreprenadchef NCC.

För anmälan och mer information kontakta:

Ebba Lagersten, kommunikationsansvarig Akademiska Hus
E-post: ebba.lagersten@akademiskahus.se

Erik Holmlund, tf. pressansvarig Akademiska Hus
E-post: erik.holmlund@akademiskahus.se

Till Akademiska hus' pressmeddelande: