Nyheter och press

Dags för ackreditering till Tosca

Pressmeddelande
2008-05-19

Den 13 juni är det premiär för den unika uppsättningen av operan Tosca i Uppsala historiska kvarter. Representanter för media är välkomna att ansöka om ackreditering senast den 2 juni klockan 13.

Publikintresset för Tosca har varit mycket stort, och biljetterna till de två föreställningarna den 13 och 14 juni sålde slut på bara tolv minuter.

Representanter för media är välkomna att ansöka om ackreditering till premiären fredagen den 13 juni. Antalet platser är begränsat, och företräde kommer att ges till lokala medier, rikstäckande medier och fackpress inom musik/opera.

Ansökningar tas emot till och med måndagen den 2 juni klockan 13 på adressen presskontakt@uadm.uu.se. Eventuella frågor kan skickas samma adress, alternativt Anneli Waara, pressansvarig, tel 070-425 07 18.

Tosca kommer att uppföras med staden som "kuliss" i Uppsala domkyrka (akt I), i universitetsaulan (akt II) och på slottet (akt III). Tre av Sveriges förnämsta operasångare kommer att medverka: Emma Vetter (Tosca), Michael Weinius (Cavaradossi) och Fredrik Zetterström (Scarpia). Övriga medverkande är Uppsala universitets orkester Kungliga Akademiska kapellet, samt flera av stadens fantastiska körer. Operan regisseras av Wilhelm Carlsson och produceras av Inger Friman.

För mer information, se www.tosca.uu.se