Nyheter och press

Experter

Vi hjälper dig

Du kan alltid be någon av universitetets pressinformatörer om hjälp att hitta experter vid Uppsala universitet.

Experter i aktuella ämnen

Franska valet:
Johannes Heuman, postdoktor vid historiska institutionen, Hugo Valentin-centrum, Uppsala universitet. Forskar också vid École Pratique des hautes études (Centre Alberto Benveniste). Om franska valet, historia, politik, minoritetspolitik, demokrati, sekularism och islamofobi i Frankrike.

Per-Erik Nilsson, postdoktor vid Centrum för forskning om religion och samhälle (CRS) vid Uppsala universitet. Gästforskare vid forskningsinstitutet CHERPA vid l'Institut d'Études Politiques i Aix-en-Provence, Frankrike. Om franska valet, politik, ultranationalism och sekularism, demokrati och nationell identitet.

Svenska medietjänster

• Expertsvar - nationell frågetjänst för att hitta experter/forskare från hela Sverige. Tjänsten är ett samarbete mellan svenska lärosäten och andra forskande organisationer och förvaltas av Vetenskapsrådet.
  • Forskning.se