
Ditt val gav 45 träffar (5 sidor)
-
Lärarlyftet
Är du lärare och undervisar i ett ämne du saknar behörighet för? Då är Lärarlyftet något för dig! Syftet med Lärarlyftet är att stötta införandet av lärarlegitimationen. Satsningen ska bidra till att kommuner och fristående skolor får rätt lärare på rätt plats.
Arrangör: Enheten för uppdragsutbildning
-
Förstenade djur berättar
Vad är fossil? Hur bildas de och vad kan de berätta för oss? Vi rullar ut tidsbandet och berättar om jordens och livets historia genom olika tidsåldrar. Vi tittar på dinosaurier och havsreptiler och lär oss om hur de har formats genom evolutionen.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Ursprung
Vi tittar på utställningen om människans ursprung och lär oss om vårt släktträd och om anatomiska skillnader mellan olika människoarter. Vad är egentligen en människa?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Jordens byggstenar - mineral och bergarter
Vi tittar på olika stenar och mineral och berättar hur de blev till. Var hittar man fossil och vad består ett berg av? Vi visar exempel på olika mineral, bergarter och fossil.
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Det här är dinosaurier
Evolutionsmuseet har Nordens största samling av dinosauriefossil. Vilka var dinosaurierna? Hur och när levde de? Varför dog de ut? Vad kan man lära sig av ett fossil?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Däggdjurens tidsålder
Vi vandrar i våra paleontologiska utställningar och berättar om hur länge däggdjur funnits, hur de såg ut för länge sedan och hur deras utveckling sett ut. Vi svarar på frågor som: Vad är ett däggdjur? Och är du ett däggdjur?
Arrangör: Evolutionsmuseet
-
Fortbildningsmaterial kring nyanländas lärande och språkutvecklande arbetssätt
Vilka strategier i undervisningen av nyanlända elever fungerar i praktiken? Hur upplever eleverna själva sitt lärande i en för dem ny, svensk skolvärld? Det är några av frågeställningarna som genomlysts i forskningscirkeln Nyanländas lärande och språkutvecklande arbetssätt.
Arrangör: Forum för samverkan
-
Forskningscirklar - skola och lärosäte i nära samverkan
Forskningscirkeln är en form för lärande på en praktiknära nivå där en grupp deltagare, t.ex. lärare eller skolledare, själva formulerar ett problem utifrån utmaningar som de möter i sin vardag. Detta beforskas sedan med hjälp av en forskare från universitetet.
Arrangör: Forum för samverkan
-
Fler vägar till läraryrket – pilotprojekt Lärarpar
Vi står inför en omfattande lärarbrist som kräver innovativa lösningar. Uppsala universitet har genom pilotprojektet Lärarpar provat att ta in ämnesexperter i klassrummen, personer som kanske saknar pedagogisk utbildning men har djup kunskap i bristämnen som teknik. Läs de två rapporterna.
Arrangör: Forum för samverkan
-
Lärarcafé - Lite juridik om klassrumsdramatik
På Lärarcafé träffas lärarstudenter och verksamma lärare för att inspireras, knyta kontakter och ta del av forskning och skarpa tips. Varje tillfälle inleds med en miniföreläsning (30 min) i ett aktuellt ämne. Därefter fika för kaffesugna och diskussionslystna. Allt är gratis!
Arrangör: Forum för samverkan
1 - 2 - 3 - 4 - 5 Nästa sida
Scifest

Den 7-9 mars är det åter dags för vetenskapsfestivalen SciFest.
Forskningscirklar

I forskningscirklen kan du som lärare beforska skolans frågor med hjälp av en forskare.
Om sexuella övergrepp

Serienovellen "Första helgen i juni" vänder sig till unga och handlar om en våldtäkt.
För frågor om sökverktyget, kontakta Andrea Dahlkild, Forum för samverkan