Stöd Uppsala universitet

Anders Wall-föreläsningen: Inspirationsmöte i entreprenörskapets tecken

2014-11-10

Anders Wall-föreläsningen i Universitetshuset aula ska inspirera studenter till företagande och entreprenörskap.

Välkomna till årets Anders Wall-föreläsning i entreprenörskap i universitetsaulan den 19 november. Studenter, företagare och nyfikna bjuds in till en eftermiddag med inspirerande föreläsningar, musikunderhållning och utdelning av utmärkelsen Årets Uppsalastudent. Fredrik Lindström är moderator.

Föreläsarna är välkända och framgångsrika entreprenörer och brukar locka drygt 2 000 studenter och gäster till universitetshusets aula. Några av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sitt entreprenörskap och sin väg från idé till verklighet. Syftet är att inspirera studenter till kreativitet, företagande och entreprenörskap.

I år firar Anders Wall-föreläsningen 11-årsjubileum. Genom åren har flera av Sveriges största entreprenörer medverkat i föreläsningen, bland andra Stefan Persson (H&M), Niklas Zennström (Skype), Björn Ulvaeus (ABBA), Bjørn Kjos, VD och koncernchef för lågprisflygbolaget Norwegian, professor Hans Rosling, expert på global hälsa och Björn Wahlroos, Nordea, Sampo Group och UPM.

Årets Anders Wall-föreläsare är:

  • Petter Stordalen (Choice Hotels)
  • Stina Honkamaa Bergfors (United Screens)
  • Mehrdad Mahdjoubi (Orbital Systems)
  • Julia Kalthoff (Wetterlings yxor)
  • Tina Thörner (Kartläsare och rallyförare)

Inledningstalar gör Uppsala universitets rektor Eva Åkesson och Dr. mult. h.c Anders Wall.

Moderator är Fredrik Lindström, programledare, journalist, författare och språkhistoriker.

Anders Wall-föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap, Uppsala universitet och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli Sveriges största möte mellan studenter och svenskt näringsliv.

Under eftermiddagen delas också utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2014 ut. Utmärkelsen är instiftad av Anders Walls stiftelse och ges till den student vid Uppsala universitet som verkat "i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande". Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor.

Tid och plats:
19 november, klockan 12.30, i Universitetshusets aula.

Läs mer om Anders Wall-föreläsningen 2014 och se film om föreläsarna

Läs mer om utmärkelsen Årets Uppsalastudent