Stöd Uppsala universitet

De blir Uppsala universitets nya stipendiater i Hong Kong och New York

2014-12-15

Anna Reibring och Karin Lind har fått Uppsala universitets stipendier vid den Svenska Handelskammaren i Hong Kong respektive New York.

Uppsala universitet har nu utsett studenterna Anna Reibring och Karin Lind till nya stipendiater i Hong Kong och New York. Anna Reibring blir Uppsala universitets första stipendiat någonsin vid handelskammaren i Hong Kong, medan Karin Lind är den fjärde i ordningen som får stipendiet vid handelskammaren i New York.

Stipendierna, som båda finansieras av Uppsala universitet, innebär varsin ettårig tjänst vid respektive handelskammare.

– Det blir det första jobbet för mig inom kommunikation. Det perfekta första jobbet. Det ska bli spännande att få en inblick i hur svenskt och amerikanskt näringsliv samarbetar, säger Karin Lind.

– Den här platsen kommer att innebära kontakt med många små och medelstora företag som vill etablera sig i Asien. Det blir kul att samordna dem med event och liknande, säger Anna Reibring.

Båda två är 24 år gamla, båda infödda Uppsalabor.

Anna Reibring kommer precis att bli klar med sin kandidat i företagsekonomi innan hon ska till Hong Kong. Där kommer hon att jobba parallellt med en stipendiat från KTH.

Hon fick glädjebeskedet om stipendiet när hon besökte Hong Kong i mitten av november genom Uppsalaekonomernas Asia Week. Då fick hon tillfälle att också besöka handelskammaren och se sin blivande arbetsplats.

Karin Lind har sedan tidigare en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap, och läser just nu på masterprogrammet i management, kommunikation och IT. Hon överraskades av ett telefonsamtal med beskedet om stipendiet bara några dagar efter intervjun.

– Jag var på väg in i köket och fick ett samtal från New York, säger hon.

I förra veckan reste hon dit för att ta emot stipendiet vid en särskild mottagning. Då fick hon också tid för en överlämning med sin föregångare, Ulrika Berg, som avslutar sin tjänst till nyår.

Både Anna Reibring och Karin Lind kommer att påbörja sina tjänster i Hong Kong respektive New York i slutet av januari.