Stöd Uppsala universitet

Välkommen till alumnmottagningar i Minnesota och Washington

2015-09-04

I samband med att en delegation från Uppsala län besöker USA bjuder Uppsala universitet in till mottagningar i Minnesota och Washington. Alla alumner och vänner är varmt välkomna!

Mottagning i Minnesota

En delegation från Uppsala län besöker Minnesota mellan den 17 till den 22 september. Delegationen består av representanter från Uppsala universitets ledning och olika delar av universitetsförvaltningen, UU Innovation samt representanter från de olika vetenskapsområdena.  I delegationen ingår även ledningspersoner från Uppsala kommun, Handelskammaren och Länsstyrelsen.

Besöket syftar till att manifestera och fördjupa samarbetet mellan Minnesota och Uppsala län genom att samla de större aktörerna i länet för att utveckla och föra samman de olika relationer Uppsala län har till denna del av USA. Ytterligare ett syfte är att samlat marknadsföra Uppsala län och gemensamt belysa de möjligheter till utbyte och lärande som finns mellan Uppsala och Minneapolis.

I samband med besöket i Minnesota bjuder Uppsala universitets rektor Eva Åkesson in alumner och vänner till en mottagning i Minnesota.

Mottagningen arrangeras i samarbete med The American Swedish Institute och Uppsala University Alumni Chapter Minnesota.

Datum: 20 september
Tid: 17.30 till 19.30
Plats: The Radisson Blu Minneapolis DownTown, 35 South 7th Street, Minneapolis, MN 55402

Anmälan senast den 18 september via:
https://www.alumnnatverk.uu.se/public/showform?fID=25

Mottagning i Washington, D.C.

Den 23 – 25 september besöker en delegation från Uppsala universitet också Washington, D.C. Syftet är att träffa uppsalaalumner och andra vänner, men också att skapa kontakter med andra universitet, personer inom innovationsområdet samt nå möjliga finansiärer och samverkansparter, t.ex. till projektet U-CAN.

Den 24 september bjuder Uppsala universitet tillsammans med The Swedish-American Chamber of Commerce of Washington, D.C. och the Wharton Club of DC till en mottagning på House of Sweden.

Vid mottagningen kommer Dr. Kathie Olsen, grundare och VD för organisationen Scienceworks, att agera moderator för ett samtal med Tobias Sjöblom, UU-Innovations chef Pirkko Tamsen och Uppsala universitets prorektor Anders Malmberg: Uppsala University Raises the Bar for Research – How Interaction, Collaboration, and Challenge-driven Research Creates Value for Society.

Prorektor Anders Malmberg är värd för evenemanget som kommer att öppnas av Göran Lithell, Deputy Chief of Mission vid Svenska ambassaden i Washington, D.C.

Tid: Torsdagen den 24:e september, 2015. Dörrarna öppnas klockan 17:30; programmet börjar kl. 18:00.
Plats: House of Sweden, 2900 K St. NW, Washington, D.C.

Hors d'oeuvres och förfriskningar serveras.

OSAhttp://bit.ly/1gidVxt
För mer information, vänligen kontakta Kate Reuterswärd
E-post: kate@prcollaborative.com eller telefon: +1 202-339-9598.