Stöd Uppsala universitet

”Goda förutsättningar i Hongkong”

2015-12-03

Anna Reibring är sedan i början av året Uppsala universitets första stipendiat i Hongkong. Hennes uppdrag under året har varit att etablera och utveckla Uppsala universitets alumnverksamhet i staden.

I Hongkong jobbar Anna Reibring både för Uppsala universitet och på Svenska Handelskammaren, där hon bland annat organiserar mottagningar och aktiviteter för svenska företag och organisationer.

– Att jobba med Handelskammarens mottagningar och aktiviteter har varit till stor hjälp i arbetet med att etablera alumnföreningen. Jag har träffat många alumner och använder mig också av nätverk som Linkedin för att kontakta och bjuda in potentiella medlemmar till nätverket.

Anna Reibring har läst företagsekonomi vid Uppsala universitet och var under studietiden utbytesstudent i Singapore under en termin.

– Under vårterminen 2014 läste jag ledarskap vid Singapore Management University. Jag ville byta klimat och se vad Asien hade att erbjuda.

Utbildningen skiljde sig en del från undervisningen i Uppsala. I Singapore gick man i mindre klasser med omkring 30 studenter och kravet på närvaro och aktivt deltagande under lektionerna var högt.

– Men jag måste ändå säga att utbildningen i Uppsala är mer krävande. I Singapore har man ett annat sätt att plugga. Man tillbringar mycket tid i skolan och jobbar tillsammans, men man är kanske inte är effektiv hela tiden.

Singapores läge i Sydostasien gjorde att Anna Reibring hade möjlighet att resa en hel del, bland annat till Hongkong där hon nu bor.

– Det händer mycket i Hongkong och man jobbar i ett högt tempo. Jag gillar det och det passar mig perfekt just nu i livet.  

I mitten av november var det dags för det första styrelsemötet med Uppsala universitets Alumni Chapter i Hongkong.

– Det ska bli spännande att träffa alla sex ledamöter tillsammans. Jag tror det finns goda förutsättningar för universitetet att skapa en långsiktig närvaro i Hongkong.

Anna Reibrings stipendievistelse i Hongkong avslutas vid årsskiftet då Jesper Karlsson, Uppsala universitets nästa stipendiat, tar över uppdraget.  

– Men jag kommer stanna kvar i Hongkong ett tag till. Jag ska börja arbeta för ett företag som heter Qhub som hjälper nyetablerade företag att komma igång med sin verksamhet här i Hongkong. Eftersom jag valt att stanna i Hongkong känns det väldigt kul att kunna sitta kvar i styrelsen för UUHK Chapter.

 

 

FAKTA

Namn: Anna Reibring

Ålder: 25 år

Utbildning: Kandidat i företagsekonomi vid Uppsala universitet

Om du är i Hongkong, missa inte det här: Besök historiska muséet, det bästa museum jag varit på. Passa på att vandra och njut av Hongkongs fantastiska natur.

Uppsala University Hongkong Alumni Chapter: Invigdes officiellt den 24 oktober 2015. Föreningen har i skrivande stund strax under 50 medlemmar.