Student

Avslutningsceremoni för masterstudenter

I slutet av varje läsår ordnas en avslutningsceremoni för alla masterstudenter. Evenemanget hålls på engelska, men riktar sig till alla masterstudenter. Ceremonin arrangeras av Uppsala universitet i samarbete med samtliga studentkårer vid Uppsala universitet och med representanter för Uppsalas studentnationer.

Ceremonin hålls vanligtvis i universitetsaulan i Universitetshuset och omfattar tal av universitetsledningen och studentkårer, musikunderhållning och lättare förfriskningar. Observera att examen inte kommer att delas ut vid ceremonin - tänk på att du som student själv måste ansöka om examen.

Enskilda masterprogram och institutioner kan också ordna examensevenemang och aktiviteter för sina studenter. Studenter är välkomna att delta i båda.

Masterceremonin hålls den 21 maj i Universitetshuset klockan 16.00, med efterföljande mingel. Mer information och anmälan kommer uppdateras löpande på denna sida. Vid frågor eller funderingar om sommaravslutning, vänligen kontakta Alexandra Abde.

Ansök om examen

När du är klar med dina studier ska du ansöka om examen. Med en examen examen från Uppsala universitet kommer du att vara väl rustad för yrkeslivet på den svenska och internationella arenan.

Läs mer om hur du ansöker om din examen.

Gå med alumnnätverket

Håll kontakten med Uppsala universitet efter examen genom att gå med i alumnnätverket! Som medlem kommer du också att kunna hålla kontakten med över 20 000 andra alumner vid Uppsala universitet.

Bli en alumn

Se till att anmäla dig till nätverket med din privata e-postadress, eftersom din studentadress kommer att upphöra när du inte längre studerar vid Uppsala universitet.