Avslutningsceremoni för masterstudenter

I slutet av varje läsår anordnas en avslutningsceremoni för masterstudenter. Evenemanget hålls på engelska och riktar sig till studenterna vid de internationella mastersprogrammen, men självklart är studenter från alla masterprogram välkomna!

Detta är ingen formell examensceremoni och man behöver inte ha fått sin examen för att delta i evenemanget. Observera att du måste själv ansöka om examen.

Information om avslutningsceremonin 2019 kommer senare. Nedan beskrivs ceremonin som hölls våren 2018.

Avslutningsceremoni 2018

Den årliga masteravslutningen hölls den 21 maj 2018 i universitetshuset. Avslutningen inleddes med en ceremoni i aulan med tal och musik. Ceremonin följdes av ett mingel med lättare förtäring i hallen. Kanslersrummet och de intilliggande rummen på övervåningen öppnades upp för visning. Kungliga Akademiska kapellet var Uppsala universitets symfoniorkester och uppträdde under evenemanget. Den 385-åriga orkester leddes av director musices professor Stefan Karpe.

Se sändningen av evenemanget.

Kontakt

Alexandra Abde, 018-471 33 33

Program

Studenter i universitetets förhall

Värd
Anders Malmberg, prorektor

Talare
Anders Malmberg, prorektor
Kate Lonergan, doktorand vid Institutionen för freds- och konfliktforskning
George Xystouris, mastersstudent vid Institutionen för fysik och astronomi

Konferencier 
Mikael Norrby, universitetsguide

Underhållning 
Kungliga Akademiska kapellet

Ansök om examen

Staplade ihoprullade examensbevis framför två studenter med studentmössor

När du är klar med dina studier ska du ansöka om examen. Med en examen examen från Uppsala universitet kommer du att vara väl rustad för yrkeslivet på den svenska och internationella arenan.

Läs mer om hur du ansöker om din examen.

Gå med alumnnätverket

Håll kontakten med Uppsala universitet efter examen genom att gå med i alumnnätverket! Som medlem kommer du också att kunna hålla kontakten med över 20 000 andra alumner vid Uppsala universitet.

Bli en alumn

Se till att anmäla dig till nätverket med din privata e-postadress, eftersom din studentadress kommer att upphöra när du inte längre studerar vid Uppsala universitet.

Fyra uppklädda studenter på fest