Ladok vid Uppsala universitet

Höstterminen 2018 har studiedokumentationssystemet Uppdok ersatts av nya versionen av Ladok, som är ett nationellt system för studiedokumentation som finns vid nästan alla lärosäten i Sverige.

Vilka förändringar innebär Ladok för dig?

Studentportalen har det tillkommit en ny flik som heter ”Mitt Ladok” där du bland annat finner länkar till Ladok och bland annat examensansökan och du kan nu ta ut nationella intyg samt göra adressändring direkt i Ladok.

OBS! Du bör också, om du inte redan har gjort det, så snart som möjligt logga in i Ladok för att kontrollera att du har en aktuell e-postadress registrerad! Kom ihåg att du själv är ansvarig för att se till att du har en uppdaterad e-postadress i Ladok. Det är viktigt att du nås av meddelanden från universitetet rörande dina studier.

Meddelanden från Studentportalen, Ping Pong och Studium kommer även fortsättningsvis att skickas till studentkontoadressen (@student.uu.se), men studenter kan vidaresända sin e-post till en annan adress.

Utöver detta kommer det mesta att fungera som vanligt. Studentportalen är som tidigare huvudingången för dig som student. 

OBS! Om du är doktorand måste du logga in i Ladok via: student.ladok.se

Du kan alltid vända dig till supporten för Ladok om du har frågor.