Student

Nu välkomnar Uppsala universitet nya studenter

2015-01-12

Välkomstringare. Våra studenter ringer upp nya studenter.

Universitetets nya studenter hälsas välkomna denna vecka. På kvällstid ringer studenter upp våra nya studenter och berättar om studentlivet vid Uppsala universitet. På fredag är det pampig välkomstmottagning i Universitetshuset.

- Nya studenter ska känna sig välkomna till sin nya studentstad och känna sig trygga här. Vi vill även skapa möjlighet att träffa andra nya studenter, berättar Eva Söderman, chef för enheten för studie- och karriärvägledning.

I kväll drar de så kallade välkomstringningarna i gång.
- Studenter som läst ett tag ringer upp nya studenter och berättar om hur det är att studera vid Uppsala universitet. De svarar även på frågor om studentlivet.

Studenter ringer recentiorer
Välkomstringningarna pågår mellan klockan 17:30 och 20:30 måndag till fredag. I första hand är det studenter på nybörjarprogram och A-kurser som får samtal. Totalt är det knappt 30 studenter som ringer. Men det är inte allt som sker i veckan. 

På fredag är det traditionsenlig välkomstmottagning i Universitetshuset.
- Det är universitetets officiella mottagning, berättar Eva Söderman.

Mottagning för nya studenter
Alla nya studenter är välkomna. På programmet står minimässa, välkomsttal av bland annat rektor Eva Åkesson och musik. Anja Kontor, numera programledare och producent, är konferencier för ceremonin i universitetsaulan. Som ny student får du även möjlighet att smaka på studentlivet i form av fika på Uppsala studentkår, reccepub på Östgöta nation, samt guidade visningar av universitetsmiljöer.
- Varje institution tar även emot sina studenter och ger mer specifik information. Inom många program ordnar även äldre studenter egna välkomstaktiviteter.

Tips till dig som är ny student
Vill du veta mer om studentlivet i Uppsala och Visby? Se vår välkomstsida för nya studenter. På universitetets Facebooksida kan du även träffa andra nya studenter.