Student

Nu kan du låna hörselslingor

2015-01-20

Nu kan du låna portabla hörselslingor på alla campus och även när du besöker universitetsförvaltningen på S:t Olofsgatan 10 B.

En bärbar hörselslinga är ett trådlöst kommunikationssystem som man kan ta med sig. För att en hörselslinga ska fungera ska den bestå av mottagare och sändare. En fast installerad hörselslinga innebär att en tunn kabel placeras runt väggarna eller i golvet i rummet. När någon talar i en mikrofon kan man som hörapparatsbärare höra ljudet från talarens mikrofon rakt in i hörapparaten. Mottagare för teleslingor (T) finns inbyggd i de flesta hörapparater idag. Den bärbara hörselslingan består av en slinga som man sätter runt halsen och fäster en mottagare i och sedan en mikrofon som fungerar som sändare.

  • Det här är en stor förbättring för studenter och personal med hörselnedsättning, berättar Catrin Schulze, samordnare för studenter med funktionsnedsättning vid Uppsala universitet. Om man har en hörselnedsättning ska det inte spela någon roll vilken lokal som används för ett möte eller seminarium. Hörbarheten ska vara lika bra oavsett lokal.

Vänd dig till huvudreceptionen vid ditt campus så kan de hjälpa dig och visa hur slingorna fungerar.

Om du har frågor eller vill veta mer kontakta:
Catrin Schulze, samordnare för studenter med funktionsnedsättning
samordnare@uadm.uu.se