Uppsala universitet lanserar Karriärtorsdag

2015-02-05

Studie- och karriärvägledningen på S:t Olofsgatan 10 B i Uppsala.

Är du på väg ut i arbetslivet? Då ska du inte missa Karriärtorsdag på Blåsenhus i vår. Så gott som varje torsdag kommer det att pågå något evenemang för dig som vill vidare i karriären.

- Vi satsar på att införa något som vi kallar Karriärtorsdag. Vi kommer att ha karriärevenemang så gott som varje torsdag – och det kommer alltid vara på samma campus. Det kommer vara olika seminarier, workshops och föreläsningar, berättar Per-Erik Pettersson, studie- och karriärvägledare på Uppsala universitet. 


Nytt grepp

Att stötta studenter på väg ut i arbetslivet har universitetet gjort på olika sätt länge. Men just Karriärtorsdag är nytt.
-Vi hoppas att det blir mer identifikation med att något är på gång om det ges på samma veckodag, säger Per-Erik.


Evenemang på Blåsenhus

Först ut är seminariet Att skriva CV och ansökningsbrev, som ges i dag. Under våren hålls Karriärtorsdag på campus Blåsenhus i Uppsala. Men nästa termin kan det bli någon annanstans.
- Vi prövar oss fram så får vi se.


Skriva på engelska

Förutom Karriärtorsdagarna under våren kommer studie- och karriärvägledningen även att ge ett par karriärevenemang på andra veckodagar. Bland annat det populärara seminariet Writing a job application in English ges en onsdag. 


Länktips
Mer om din karriär: www.uu.se/karriar.

Vårens karriärevenemang hitar du i karriärportalen UU CareerGate