Uppsala universitets utbildningssajt i topp fem

24 mars 2015

Sedan 1997 har Internetworld korat den svenska webbens moderna, välfungerande och nyskapande sajter. I år hamnade Uppsala universitet i topp fem när det gäller utbildningssajter.

100 sajter, som alla hör till eliten, hamnar på listan. 17 vinnare utses i olika kategorier, exempelvis e-handel, medier, utbildning, underhållning, resor med mera. Bland annat granskas vad som hänt sedan förra året, innehåll, kopplingar till sociala medier och form och funktion.

I år är mobilitet en av de avgörande faktorerna, idag surfar många i allt större utsträckning med mobilen. Flera stora sajter har idag fler mobil- än datorbesökare vilket gör att juryn fokuserat mycket på mobilupplevelsen.

Responsiv webb
Sveriges bästa utbildningssajter är mobilanpassade och inspirerar till högre utbildning.

Uppsala universitet placerade sig bland de fem främsta utbildningssajterna med omdömet:
”Där många större universitet känns stelbenta och inte i takt med tiden sticker Uppsala universitet ut som en glad överraskning. Här har vi en väl avvägd blandning mellan information och inspiration, med spännande läsning som räcker länge. Sajten är responsiv och vågar lyfta fram och välja bort. Bland de sociala medier där universitet är aktivt hittar vi den kinesiska mikrobloggen Sina Weibo. Smart och framsynt!”

Läs mer om Topp 100 2015