Lyckad start för ny chatt med studievägledare

2015-04-08

Studie- och karriärvägledarna Nina Rogström, Mikael Wångmar och Maria Tóvar svarar på frågor på webben. Foto: Matilda Nilsson

Vill du ha kontakt med en studievägledare direkt på webben? I dag och den 15 april chattar studievägledare från Uppsala universitet med blivande och nuvarande studenter som funderar på sina studieval. I går var det premiär för Fråga en vägledare på www.uu.se.

- Vi vill nå ut i flera kanaler och är nu mer tillgängliga under en högtrycksperiod, säger Nina Rogström, en av studie- och karriärvägledarna som svarar på frågor på webben.

"Över förväntan"
Gårdagens premiärchatt varade i två timmar. 26 frågor kom in till vägledarna.
- Det är ett bra sätt att kunna ge snabb återkoppling. Det är roligt att sitta i mer direktkontakt med de som har frågor, säger Nina.
- Det var över förväntan. Även om det var intensivt för oss, inflikar kollegan Mikael Wångmar.

Drop in
I dag och den 15 april, vilket är sista ansökningsdag inför hösten, har chatten öppet igen mellan klockan 15 och 17. Kan du inte delta i chatten kan du besöka studie- och karriärvägledarna på drop in-tider.

Till chatten: www.uu.se/utbildning/fraga-en-vagledare
Mer om studie- och karriärvägledningen: www.uu.se/vagledning