Student

Stipendier för elitidrottande studenter

2016-01-19

Utövar du elitidrott och har studerat minst en termin och är aktiv student på minst halvtid vid Uppsala universitet kan du söka ett stipendium på 25 000 kr.

Sedan i höstas arbetar Uppsala universitet med rutiner för hur du som student ska få vägledning och stöd för att kunna kombinera studier med elitidrott. Nu finns stipendier för dig som elitidrottande student att söka.

Syftet med stipendierna är att uppmärksamma goda förebilder inom Uppsala universitet som påvisar möjligheterna att studera samtidigt som du utövar elitidrott. 

Du ska vara student på grundnivå eller avancerad nivå vid Uppsala universitet och läst minst en termin vid Uppsala universitet på minst halvfart.

Idrotten ska ingå i något av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund. Är du individuell idrottare ska du tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag. Är du elitlagsidrottare ska du spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och elitaktiva, förbundskapten för landslag samt förbundstränare.

Om elitidrott och studier.

Om stipendierna.

Ansökningsblankett och intyg om idrottsmeriter

Ansökan ska ha inkommit senast 29 februari kl. 16.00.