Student

Studenter tävlar om att utveckla campus

2016-02-01

Ett tillgängligt, inkluderande och hållbart campus – det är temat för den idétävling som hålls den 11 februari och som riktar sig till studenter. Släpp loss kreativiteten och var med att utveckla universitetets campus, är uppmaningen!

Tävlingen ”Vårt goda campus” kommer att hållas under eftermiddagen den 11 februari och omfatta samtliga campus - med uppstart på campus Blåsenhus.

Inga förkunskaper eller förberedelser behövs och tävlingen är öppen för alla studenter. Eftermiddagen inleds med att alla delas in i lag med studenter från andra utbildningsområden och de får därefter ta del av en interaktiv workshop, under ledning av Drivhuset. Här ges verktyg för att komma på och utveckla idéer och här finns experter att rådfråga. I ett högt tempo går man sedan vidare från problemställning till presentation av lösning på några timmar.

Teman för tävlingen är:

  • Ett tillgängligt och inkluderande campus med fokus på ökad interaktion mellan studenter och en välkomnande miljö.
  • Hållbarhet ur ett brett perspektiv med fokus på utomhusmiljön.

Ämnespresentation och workshops kommer att ske på engelska, då tävlingen även riktar sig till internationella studenter. Den som vill jobba i en svensktalande grupp, måste därför ange det under ”övrigt” i anmälan.

Sista anmälningsdag är 7 februari. Anmälningsformulär.

- Hittills har drygt 20-talet studenter anmält sig till tävlingen men det finns plats för många fler, säger projektledaren Ronnie Alsén och nämner att tävlingen är del av Uppsala universitets projekt ”Den goda staden”. 

Alla goda förslag kommer sedan att användas i den fortsatta planeringen med att utveckla campusområdena. Förutom de som juryn utser till vinnare, kommer alla lag att ha chansen att vinna fina och användbara priser.

Alla medverkande i tävlingen kommer även att bjudas in till efterföljande studiebesök hos bland annat Akademiska hus, och engageras i campusutvecklingen.

Deltagandet är kostnadsfritt och lunch, fika och ”goodiebag” ingår.