Cykla med pensionärer

2016-05-12

Genom projektet "Cykling utan ålder" kan du som studentvolontär ta ut äldre eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer.

12 maj invigdes projektet "Cykling utan ålder" i Uppsala, ett samarbete mellan Uppsala kommun, Länsstyrelsen, Cykelfrämjandet med flera. Uppsala universitet ingår också i detta samarbete genom projektet ”Studentvolontär i Uppsala”. Cykelprojektets syfte är att ge äldre i Uppsala ”rätt till vind i håret”.  Studentvolontär i Uppsalas roll i projektet är att hjälpa till att hitta energifyllda studenter som vill delta genom att cykla runt med pensionärerna.

”Cykling utan ålder” grundades 2012 i Köpenhamn och idag rullar över 400 cyklar med hjälp av 2500 volontärer i mer än 60 danska kommuner, det har även spridits vidare till 26 andra länder. Malmö var först ut i Sverige under 2015 och nu blir Uppsala nästa region att ansluta sig.

- Cykelstaden Uppsala är förhoppningsvis fylld av studenter som vill vara med och trampa. Vi är glada att medverka till en plattform där studenter och äldre möts, och där fler ges möjlighet att cykla mer." säger Madelene Rönnberg, projektledare för Studentvolontär i Uppsala.

Läs mer om projektet cykling utan ålder och anmäl dig som volontär!