Delta i studentdelegation till klimatmöte i Bonn

2017-03-07

Gruppfoto

Gör en insats för klimatet och delta i Uppsala universitets delegation till klimatmötet i Bonn i maj. Här dåvarande Zennström-professorn Doreen Stabinsky och studenter som var med i delegationen 2015.

8-18 maj 2017 har du som student möjlighet att vara med på klimatmöte i Bonn som representant i en studentdelegation från Uppsala universitet. Ansökan senast 19 mars.

Uppsala universitet har observatörsstatus inom UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). UNFCCC bildades vid FNs klimatkonferens i Rio de Janeiro 1992 med målet att stabilisera växthusgaserna i atmosfären på en nivå som förhindrar farlig mänsklig påverkan på klimatsystemet.

8–18 maj hålls nästa konferens inom UNFCCC i Bonn, Tyskland. Uppsala universitet kommer att skicka en delegation till konferensen och vi söker nu engagerade och motiverade studenter som vill ta den unika chansen att representera Uppsala universitet vid förhandlingarna.

Informationsmöte om ansökan till klimatmötet kommer att hållas 14 mars kl. 18.15, Cemus bibliotek, Geocentrum Villavägen 16

Ansökan senast 19 mars.

Mer information om klimatmötet, informationsmötet och ansökan.