Student

Steg 1 - Var kan jag studera?

Uppsala universitet har avtal med över 400 universitet runt om i världen. De universitetsgemensamma avtalen administreras av Internationella kansliet. Här hittar du information om utbildningssystem i olika länder, ämnesområdesbegränsningar, språkkrav, länkar till kursutbud etc. Läs informationen noggrant om respektive universitet som intresserar dig. Ett av det mer tidskrävande momenten i din ansökan är att identifiera vilka kurser du vill läsa. Våra partneruniversitet beskriver detta på olika vis. Se till att du har god tid på dig att utforska universitetens hemsidor. Vi rekommenderar också att du läser tidigare studenters utbytesrapporter som du hittar längst ner på respektive universitets beskrivning.

OBS! Detta är samtliga våra partneruniversitet. Alla partneruniversitet är inte sökbara i alla ansökningsomgångar. Se till att läsa utlysningen som publiceras på första sidan för utbytesstudier för en komplett lista med sökbara universitet.

Glöm inte bort att din institution också kan ha avtal som du kan använda. Här kan du söka i kartan bland universitetets samtliga utbytesavtal.