Student

Välkommen till Sveriges första universitet - Uppsala universitet! Du har valt ett universitet som är ledande inom såväl utbildning som forskning. Hos oss får du möjligheter att skapa din egen framtid. Och på vägen kommer du att uppleva ett fantastiskt studentliv. 

Oktober-
november

Granska dina anmälningsuppgifter

Har du sökt en utbildning till hösten får du mejl när det är dags att gå in på Mina sidor på antagning.se för att kontrollera att dina uppgifter stämmer.

Läs mer om kontrolluppgifter

1 december

Sista dag för komplettering

För att dina betyg ska hinna komma in till Antagningsservice senast sista kompletteringsdag måste du skicka in dem i god tid före 1 december.

Vad ska skickas in?
Antagning.se

8 december

ANTAGEN? RESERV? GLÖM INTE ATT SVARA

Ditt antagningsbesked publiceras på Mina sidor på antagning.se. Kom ihåg att du måste svara ja för att behålla din plats eller din reservplats.

Antagningsbesked med svarskrav

27 december

ANDRA ANTAGNINGSBESKEDET

På eftermiddagen publiceras det andra antagningsbeskedet på www.antagning.se.

Glöm inte att registrera dig!

15 januari

Terminsstart

Information om schema och tider för kursstart hittar du på kurssidan i Studentportalen. Kontakta din institution om information saknas.

Studentportalen
Hitta till campus
Kontakta din institution
 

Rektor hälsar välkommen

"Uppsala universitet har drygt 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Nu blir du en av dem! I våra studentstäder Uppsala och Visby finns ett stort utbud av utbildningar och ett fantastiskt studentliv", skriver rektor Eva Åkesson.

Rektors välkomsthälsning