Student

Välkomstmottagning för nya studenter

Välkommen hit

Följ oss på Facebook och hitta andra recentiorer (= nya studenter). Läs om studentlivet i Uppsala och Visby.

Uppsala universitet ordnar en välkomstdag för alla nya studenter inför varje terminsstart.

Vårterminens välkomstmottagning äger rum 12 januari i universitetshuset i Uppsala och bjuder på mässa, bussturer och mycket annat. Den 15 januari hälsas nya programstudenter välkomna i Visby.

Se välkomstprogrammet för internationella studenter.

Välkomstdag i Uppsala

VÄLKOMSTMOTTAGNING

Tid: fredag 12 januari 2018 11.00-16.00
Plats: Universitetshuset
Hitta till Universitetshuset, karta

FÖRMIDDAG I UNIVERSITETHUSET

11.00-13.00 Mässa i Universitetshuset
Bekanta dig med studentföreningar, nationer, kårer, universitetet och andra organisationer studentlivet representerar. Huset är fullt med utställare både på entréplan och övervåning – alla är där för att träffa nya studenter.

11.30-12.15 Guidad busstur genom universitetets Uppsala
Följ med på en busstur som tar dig förbi olika campus, nationer och studentbostadsområden. Säkra din plats och hämta din biljett vid informationsdisken. Två avgångar under dagen: 11.30 och 14.15, från Klockporten*.

12.00-12.20 Informationspass: ditt stöd under hela studietiden i sal IX
Du som är student ska ha alla förutsättningar för att må bra. Vilken hjälp kan du få av Studenthälsan? Vilket stöd finns för dig med funktionsnedsättning? Välkommen till ett informationspass om hur vi kan stötta dig genom studierna. Medverkande: Studenthälsan, samordnare för studenter med funktionsnedsättning och likabehandling av studenter.

13.00-14.00 Välkomstceremoni i universitetsaulan
Under välkomstceremonin framförs både tal och underhållning, allt under ledning av en konferencier; en tidigare student vid Uppsala universitet.

Talare under ceremonin är bland andra prorektor Anders Malmberg, Curator curatorum (nationernas representant) och Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande. Kungliga Akademiska kapellet, Uppsala universitets symfoniorkester med djupa rötter i historien är också på plats i aulan.

Om du behöver teckenspråkstolk vänligen kontakta samordnare samordnare för studenter med funktionsnedsättning i god tid.

14.15-15.00 Guidad busstur genom universitetets Uppsala
Följ med på en busstur som tar dig förbi olika campus, nationer och studentbostadsområden. Säkra din plats och hämta din biljett vid informationsdisken. Två avgångar under dagen: 11.30 och 14.15, från Klockporten*.

EFTERMIDDAG PÅ KÅR OCH NATION

14.00-16.00 Fika på kåren
Vilken studentkår representerar dig? Ta reda på det, för kårerna hälsar dig välkommen i deras lokaler på en kårfika! Sväng förbi och käka en bulle, och lyssna till när kåren berättar om hur de arbetar för att förbättra din studiekvalitet, vilka stödfunktioner de har och kanske till och med hur man kan engagera sig. Här är de kårerna som öppnar upp dörrarna för fika:

  • Farmacevtiska studentkåren, buss till kåren avgår 14.10 från Klockporten*
  • Uppsala studentkår, karta
  • Uppsalaekonomerna, karta

Läs om studentkårerna vid Uppsala universitet

18.00-21.00 Recce-pub på nation
Ordet recentior kommer från latinet och betyder nybörjare vid universitetet, kallas kort "recce". Uppsala har 13 studentnationer och självklart vill de också välkomna vårterminens reccar! Nationernas Recentiorskonventet ordnar en recce-pub på Västmanlands-Dala nation (V-Dala), där kan du köpa mat och dryck, få information om nationernas mottagningar och delta i några roliga aktiviteter på plats. Ta gärna sällskap dit med våra studentambassadörer, samling 17.45 vid Domkyrkan för en gemensam promenad till V-Dala.

* Klockporten är entrén på södra gaveln av Universitetshuset, mot Uppsala studentkår.

Välkomstdag i Visby

Tid: Måndag 15 januari 2018, 13.15–15.00 ca
Plats: Campus Gotland i sal B26

Nyantagna sjuksköterskestudenter som ska plugga i Visby hälsas välkomna inför terminsstart.

Rektorsrådet Olle Jansson inleder. Representanter från studentservice, studie- och karriärvägledning, Studenthälsan, IT/helpdesk, biblioteket och Gotlands studentkår Rindi finns på plats och berättar vilka de är och hur de kan hjälpa till på bästa sätt.

Vi bjuder på fika!

Gå till Campus Gotlands webbplats för information för dig som är student i Visby!

Träffa andra nya studenter

Berätta att du ska gå på välkomstdagen på Facebook och träffa andra nya studenter.

Följ också universitetet på Facebook och Instagram för att möta andra studenter och få veta mer om din studentstad.

Twittrar du? Eller tar bilder med Instagram? Använd gärna #antagen, #recentior och #uppsalauniversitet.