Student

Välkomstringningar

Som ny student vid Uppsala universitet kanske du har många frågor om din nya studentstad och din nya utbildning. Då kan det kännas tryggt att prata med någon som redan pluggar här och kunna fråga om sådant som du funderar över. Det är därför som studenter från Uppsala universitet vid varje terminsstart ringer upp nya studenter och hälsar dem välkomna.

Välkomstringningar, 2013. Foto: Mikael Wallerstedt

Vi kallar projektet för välkomstringningar - och det brukar vara väldigt uppskattat. De så kallade välkomstringarna är nuvarande studenter vid Uppsala universitet. Under 1-2 veckor ringer de till nya studenter som ska läsa samma utbildning som de själva läser.

Våra studenter ringer upp dig

Samtalen kan vara allt från korta till långa och brukar handla om det mesta från studielitteratur till insparksveckor. Främst handlar det om att våra nya studenter ska känna sig välkomna.

Det är främst studenter som ska börja på program vid Uppsala universitet som blir uppringda. Kanske har du redan fått ett samtal?

Kontakta oss!

Har du fler funderingar kring dina studier kan du vända dig till vår Studentservice som finns på S:t Olofsgatan 10B. E-post: studentservice@uu.se. Du kan även ställa frågor på Facebook

Psst! Pluggar du redan vid Uppsala universitet och skulle du vilja jobba som välkomstringare? Ta kontakt med studievägledarna på din institution.