Utbildning

Sen anmälan till kurser och program

Missade du sista ansökningsdag? Uppsala universitets utbildningar stängs för anmälan efter sista ansökningsdag, men utbildningar med lediga platser öppnas senare för sen anmälan. Sena anmälningar hanteras i mån av tid och i den ordning de kommit in.

Som sökande har du störst chans att komma in på din utbildning om du söker före sista ansökningsdatum. Anmälan till Uppsala universitet är helt stängd efter den 15 april respektive 15 oktober (med undantag för kurser inom Lärarlyftet). När anmälan öppnar igen är det endast till utbildningar där det kan finnas platser kvar. Anmälan till sommarterminen stängs inte utan är tillgänglig så länge det finns platser kvar på kurserna.

Sen anmälan görs som vanligt via antagning.se och du kommer få besked via antagning.se när Uppsala universitet har behandlat din anmälan.

Sena anmälningar hanteras i den ordning de kommit in, men klockslaget som du anmäler dig spelar inte någon roll, utan det är datumet som har betydelse. Om flera personer anmäler sig samma datum blir det lottning av placeringen mellan de sökande.

Tänk på att kontrollera att du är behörig till den utbildning du söker och att din ansökan är fullständig. Om vi behöver utreda din behörighet eller om det fattas något i din ansökan, kan det hända att det inte blir klart i tid, det vill säga tills kursen börjar.

Sen anmälan för utbildningar som startar vårterminen 2018 öppnar 15 december.

Se vilka kurser som ges våren 2018 vid Uppsala universitet som är öppna för sen anmälan.

Viktiga datum för anmälan