Bostad på Gotland

Bo året runt på Gotland, kan man det? Självklart kan man det! Hur du än vill bo
när du flyttar till Gotland är alternativen många, speciellt under höst- och vårterminerna.

Det kan dock vara svårt att få ett åretruntboende direkt när du söker bostad på Gotland. Därför är det viktigt att du så snart du vet att du vill studera och bo på Gotland ställer dig i bostadskö. Det kan du göra hos bland annat Gotlandshem som är det allmännyttiga bostadsbolaget och de har det största antalet studentboenden i Visby.

Gotlands Studentbostad är Gotlands Studentkår Rindis egna boendeförmedling för dig som studerar på Uppsala universitet Campus Gotland. Här hittar du länkar och annonser till såväl privata uthyrare som bostadsbolag. Det är främst via bostadsbolagen det finns första hands kontrakt. Många privata hyresvärdar erbjuder lägenheter och rum under terminerna. 

Boendegaranti på Gotland

Om du inte hittat något boende inför hösten finns en boendegaranti på Gotland som gäller alla som studerar minst 30 högskolepoäng per termin vid Campus Gotland. Den innefattar en tillfällig sängplats på vandrarhem och bekostas av dig själv. Delat boende kan bli aktuellt. Denna garanti träder endast i kraft om: du ställt dig i bostadskö hos Gotlandshem och Gotlandsresor, samt kontaktat de privata hyresvärdar som erbjuder rum och lägenheter via Rindis hemsida utan att ha hittat ett boende. Om så är fallet, kontaktar du Rindis boendeförmedlare för hjälp en vecka innan ankomst.

Kontakta Rindis boendeförmedlare

Bostadstips

  • Börja söka bostad i god tid.
  • Kontakta bostadsföretagen och ställ dig i olika bostadsköer.
  • Sök bostad bland annonserna på gotlandsstudentbostad.se.
  • Kolla bostadsannonser www.blocket.se samt i lokaltidningarna och annonsera själv efter en bostad.